НОВИНИ


Русия удари с ракети градове в Украйна

33 4330 02.09.2023
Русия удари с ракети градове в Украйна

Руските военни нанесоха ракетен удар по град Краматорск в Донецка област. За това съобщиха от Общинския съвет на града в Telegram.


Ударът е бил нанесен след 16:30 ч. Все още няма информация за жертвите. 


По-рано в социалните мрежи украински медии съобщиха за две експлозии. Бяха публикувани и кадри, на които се вижда как от един от кварталите на града се издига дим. Виждат се и снимки на невзривени снаряди.


Краматорск е административен център на контролираната от Украйна част от Донецка област. От него до фронтовата линия - около 30 км.

 

Ръководителят на Министерството на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко съобщи за друга атака - над град в Сумска област. При удара е загинал полицейски служител. По думите на министъра полицаят е загинал в момента, в който заедно с колеги са документирали последствията от предишни руски удари.


През изминалата седмица Сумска област е била обстрелвана 187 пъти.

 

Един човек е бил убит, а двама други - ранени при обстрел в Белгородска област, съобщи губернаторът на страната Вячеслав Гладков. Според началника на района един от снарядите е попаднал в частна жилищна сграда в село Уразово. Пострадали са общо 20 постройки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама