АРТ ДЖУНГЛА


140 издателства на Алеята на книгата пред НДК

0 4245 04.09.2023
140 издателства на Алеята на книгата пред НДК
БГНЕС

Откриха Алеята на книгата пред НДК. 140 български издателства участват в събитието, което се провежда от днес до неделя, 10 септември, предаде БНТ.


Лошото време не попречи пред щандовете в парка на НДК и на булевард "Витоша" да се съберат хора. През цялата следваща седмица читателите ще имат възможността да станат съпричастни към много литературни приключения, дискусии, събития за деца и премиери на книги.

 

Равносметката е, че там, където е имало подобни събития, хората започват да четат повече. Мотото на събитието е "Кауза грамотност".

 

"Отново мотото е "Кауза грамотност", защото ние смятаме, че тези инвестиции, които са в книги и четене, с тяхната четирикратна възвръщаемост, имат огромно значение за формирането на критично мислене и образована нация, а ние да видим последствията, които са винаги икономически просперитет", отбеляза председателят на асоциация "Българска книга" Десислава Алексиева.

 

Културното мероприятие бе открито от министър-председателя акад. Николай Денков. Работното време на щандовете е от 10 до 20 часа.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама