ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 12 ноември

0 4005 11.11.2007
Предстоящо на 12 ноември

Изпращат военнослужещи за участие в мисията на Българската армия в Кабул, Афганистан; дискутират Бюджет 2008 г.; провеждат кампания за имунизиране с комбинирана ваксина срещу морбили-паротит-рубеола; заседават за пръв път нови общински съвети.


Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще участва в церемонията за изпращане на военнослужещите от 2-ра механизирана рота за участие в мисията на Българската армия в Кабул, Афганистан. Тя ще се състои в 10.30 ч. В района на поделение 34 750-Карлово. На нея ще присъстват първият заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия вицеадмирал Емил Люцканов и командващият Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев заминава на работно посещение в Федерална Република Германия по покана на Министъра на строителството и транспорта на германската федерална провинция Северен Рейн Вестфалия, Оливер Витке. Министър Мутафчиев ще вземе участие в Шестата международна среща на върха на европейските министри на транспорта и ще посети международното специализирано изложение за железопътен транспорт Railtec 2007.
Министър Румен Петков ще се срещне в Белград със сръбския си колега Драган Йочич. След официалната среща, двама министри ще подпишат двустранно споразумение за сътрудничество между органите за охрана на границата.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил и министърът на земеделието и горите на провинция Бавария на Федерална Република Германия Йозеф Милер ще дадат официална пресконференция на тема „Възможности за партньорство между Бавария и България след влизането на страната ни в ЕС”. Пресконференцията ще се състои в в х. „Кемпински Зографски” в зала „Киото” от 18.00 часа.

От 10.30 часа, в зала „Средец” на хотел „Шератон” е официалното откриване на Оперативна програма „Техническа помощ”. Министерството на финансите е Управляващият орган на Оперативна програма „Техническа помощ” (ОПТП) - една от седемте оперативни програми, съфинансирани от Структурните фондове на ЕС. Програмата се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Ресурсът на ОПТП за периода 2007-2013 г. е 56 819 427 евро, като приносът на ЕС е в размер на 48 296 513 евро.

В дискусиите по Бюджет 2008 г. в пленарна зала НДСВ ще настоява за ново трипроцентно намаление на осигурителните прагове. Това ще бъде и един от акцентите в днешната среща на парламентарната група на НДСВ с представители на бизнеса. Срещата ще се проведе на 12 ноември, понеделник, от 10.30 часа в зала „Мусала” на хотел „Хилтън”.

От 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложбата „Съвременна японска графика”. Организатори са: Министерството на културата на Република България и Посолството на Япония в Република България по инициатива на Обществото на японските графици „JAPAN PRINT SOCIETY” и с любезното съдействие на Асоциацията за приятелство Япония – България.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще открие форум на тема: “Напредъкът по пътя към утвърждаване на България като европейска правова държава” в 9.00 ч. Конференцията ще се проведе в Националния пресклуб на БТА.

Столичната РИОКОЗ започва от днес кампания за имунизиране с комбинирана ваксина срещу морбили-паротит-рубеола на лица от двата пола, родени в периода 1982-1992г., с особен акцент на родените от 1982 до 1986г. Имунизацията на младежи и девойки под 18 години ще се извършва само в присъствието на родител.

От 10 часа на официална церемония ще бъде отбелязано успешното финализиране на проект по програма ФАР “Подобряване на практиките и стандартите на работа на полицията на местно ниво в България и усъвършенстване на качеството на управление”. Церемонията ще се състои във фоайето на Министерството на вътрешните работи

Президентът на Фармацевтична група на ЕС /PGEU/ Леополд Шмудермайер пристига в България, за да подкрепи протеста на Българския фармацевтичен съюз срещу планираното от Министерството на здравеопазването /МЗ/ драстично намаление на надценките при търговия с лекарства.

Под патронажа на митрополит д-р Аталла Ханна, Себастийски митрополит на Римо-Православната църква в Ерусалим, Посолството на Държавата Палестина в Република България организира тържествен възпоминателен митинг по случай третата годишнина от гибелта на президента Ясер Арафат. Възпоминателният митинг ще се състои в парк-хотел „Москва”, Зала „Москва”, в понеделник, 12 ноември, от 19 часа.

Кметът на Видин инж. Румен Видов ще даде пресконференция от 10.00 часа, в Медийно-информационния център на Община Видин.

Първото заседание на новия Общински съвет в Созопол ще се състои днес от 9,30 часа. На него ще положат клетва и ще встъпят официално в длъжност новият кмет на Созопол Панайот Рейзи, кметовете на кметства и общинските съветници.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама