НОВИНИ


Актьорът Симеон Лютаков: Поразени сме като общество. Няма предпоставки да се появи лидер като Батенберг

6 4694 06.09.2023
Актьорът Симеон Лютаков: Поразени сме като общество. Няма предпоставки да се появи лидер като Батенберг
Симеон Лютаков БГНЕС

Актьорът Симеон Лютаков ще влезе в ролята на княз Александър I Батенберг по време на историческа възстановка във Варна на площад ”Независимост”, посветена на Деня на Съединението. Той смята, че вече сме ”много поразени като общество” и няма предпоставки днес да се появи такъв лидер като Батемберг.


"Целият град е бил на площада. Гъмжало е от хора. Било е много тържествено и със страхотна радост посрещнато от всички", разказа Лютаков пред БНР.

Батенберг прави бърза размяна на много телеграми, с които да реагира на ситуацията. Дори в указа, който издава и в част от телеграмите се усеща желанието на монарха да повдигне духа на народа и да го успокои, че за него няма да произтекат загуби, допълни актьорът за историческите събития преди 138 години.

"Има величие в това, което се е случило и смешни, деликатни нюанси. Всяко едно велико дело си има своите странни черти", отбелязва актьорът.

 

"Батенберг е бил най-обичаният от всички. Може би защото е бил първи. Любовта към него е била неистова. Той е бил човек с много високо достойнство", описа образа на княза актьорът.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама