НОВИНИ


Френският министър на отбраната: Изпратихме 150 дрона на Украйна

1 4382 07.09.2023
Френският министър на отбраната: Изпратихме 150 дрона на Украйна
БГНЕС

Френският производител на безпилотни летателни апарати Delair е изпратил на Украйна над 150 дрона, финансирани от френското правителство, информира министърът на отбраната Себастиен Лекорну, цитиран от „Киев Индипендънт“.


Украйна сама е избрала дроновете, отбеляза министърът, без да дава по-подробна информация за конкретния модел.
 

Delair, един от най-разпознаваемите световни производители на безпилотни летателни апарати със седалище в Тулуза, предлага дронове с фиксирани крила за наблюдение на границите, разузнаване, и др.
 

От уебсайта на компанията става ясно, че техните безпилотни самолети са били използвани от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Украйна, от местните военни сили в Нигер и от френската армия.
 

По-рано украинският лидер Володимир Зеленски коментира, че Франция се е присъединила към международната коалиция за обучение на украински пилоти на изтребители F-16.
 

Припомняме, че по време на телефонен разговор на 3 септември Зеленски и френският му колега Еманюел Макрон обсъдиха военните нужди на Украйна и потенциалното участие на Франция в укрепването на сигурността в Одеска област.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама