НОВИНИ


Шарлатани рекламират лекарство за стави от името на Стефка Костадинова

0 4473 07.09.2023
Шарлатани рекламират лекарство за стави от името на Стефка Костадинова

Шарлатани рекламират лекарство за стави чрез фалшиво интервю със Стефка Костадинова. За това сигнализира рекордьорката пред ФрогНюз. За да изглежда автентичен материалът е използван сайт, който прилича на Българската телеграфна агенция.


Авторитетът на българската спортистка се използва за реклама на медикаменти или лекарства с нейзнайно съдържание. Пред медията ни Костадинова обясни, че никога не е давала подобно интервю и рекламата е фалшива. 

 

“Не съм чувала, камо ли използвала подобни препарати в живота си. Не бих ги препоръчала дори на най-близките си. Приписват ми думи, с които отричам ролята на аптеките и докторите, което е пълна лъжа. Всичко е един огромен фалш, призовавам хората да не вярват на подобни измислени публикации, още повече, че някои от тях може да рекламират опасни и вредни за здравето продукти”, посочи Костадинова по-рано днес пред БТА. 

 

От самата агенция също са реагирали и посочват, че се разпространява измама с името и логото на БТА. В схемата са въвлекли и името на проф. Никола Владов - началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология на Военномедицинска академия (ВМА), който е представен с друга длъжност в несъществуващото интервю.

 

Като "поканен кореспондент на БТА“ се посочват фалшиви име и снимка, каквото е и цялото съдържание на сайта.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама