НОВИНИ


Разрушиха напълно моста на основния път между Царево и Ахтопол

5 4398 08.09.2023
Разрушиха напълно моста на основния път между Царево и Ахтопол
скрийншот, БНТ

Специализираните екипи разрушиха напълно моста на основния път между Царево и Ахтопол. Сега на негово място ще бъде поставено метално съоръжение, по което отново да бъде пуснато движение.


При наводнението на 5 септември мостът пропадна. От него е отнесен автомобил, в който са пътували трите жертви на стихията, четвъртият загинал е пешеходец, опитал се да мине през моста.

 

А три дни след наводненията в община Царево - странджанското село Кости се възстановява с бързи темпове. 2 багера и тежка техника разчистват дерето, което минава през селото. Хората посочват като основна причина за наводнението невиждания като количество пороен дъжд. Още първия ден след бедствието доброволци са помогнали за почистването на наводнените 5 къщи. За 6 години село Кости се наводнява  за трети път.


 "Хората вече са свикнали. То това почти всяка година стана. Един мой приятел казваше Странджа е ниска, но стръмна планина. Те са паднали, вие знаете, около 340 л/кв. метър. Този път няма никой виновен. Това е потоп. Много техника, много доброволци дойдоха, помогнаха на хората", коментира мъж от Кости, пред БНР.

 

Друг жител на Кости разказа, че е успял да се спаси, като се качи на втория етаж на къщата си.

 

"Качихме се на втория етаж и това е. Чакаме да падне къщата. Този път вътре малко влезе вода. Намокри някои работи, изхвърлихме. Наводняваме се за пети или шести път. То този дъжд беше много, беше страшна работа", сподели той. 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама