НОВИНИ


Къде ще се срещнат Путин и Ким Чен-ун?

13 4439 12.09.2023
Къде ще се срещнат Путин и Ким Чен-ун?

Оказа се, че не във Владивосток ще се срещнат руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, който днес пристигна на руска територия. Все още обаче не е ясно къде ще спре влака на Ким.


Международни медии посочват, че композицията е отишла на север към Усурийск, а не във Владивосток, където ще се проведе Източния икономически форум, на който присъства Путин, както се смяташе по-рано. 

 

От Кремъл потвърдиха вчера, че ще има среща между Путин и Ким, която ще се проведе днес или утре. Все още обаче не е ясно къде. Ще има две срещи: една между двете делегации и лична само за двамата лидери. След това ще се състои официална вечеря.

 

Ким и Путин ще обсъдят потенциална оръжейна сделка между Москва и Пхенян. Това може да представлява риск, тъй като според анализатори Русия е в безизходица и може да даде всичко, което Пхенян поиска. КНДР пък е под строги санкции и има апетити, които иска да задоволи. На Източния икономически форум Путин заяви, че Русия развива нови оръжия - лазерни, свръхзвукови и радиочестотни. Не е изключено да има връзка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама