СВЯТ


Мит Ромни слага край на политическата си кариера

0 4815 14.09.2023
Мит Ромни слага край на политическата си кариера
Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни Twitter

Сенаторът републиканец от американския щат Юта Мит Ромни заяви, че няма да се кандидатира за преизбиране в Сената на американския Конгрес догодина и така слага край на политическа кариера, продължила две десетилетия, съобщи АП, цитирана от БТА.


На президентските избори в САЩ през 2012 г. Ромни беше кандидат-президентът на Републиканската партия, бил е и един мандат губернатор на щата Масачузетс.

 

76-годишният Ромни отбеляза, че стоящите пред Съединените щати предизвикателства изискват младо поколение от лидери. По думите му за САЩ ще бъде най-добре, ако двамата партийни фаворити за кандидати-президенти на изборите догодина - държавният глава демократ Джо Байдън, бившият президент, републиканецът Доналд Тръмп, се оттеглят. Байдън е на 80 години, а Тръмп - на 77 г.

 

"Времената, в които живеем, изискват следващото поколение да излезе на сцената, да изрази своето виждане и да вземе решенията, които ще оформят вида на американската политика", каза Ромни на пресконференция в Капитолия. Той отбеляза, че "бейби бумъри" като него (поколението на родените между 1946 и 1964 г.) "не са правилните хора за вземането на решения за утрешния ден", смята Ромни.

 

Той коментира, че след като напусне Сената, планира да фокусира усилията си в това да убеждава колкото се може повече млади хора да гласуват и да участват като цяло в политическия процес.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама