НОВИНИ


Денков: Изпратен е вариант на коалиционно споразумение

51 4904 15.09.2023
Денков: Изпратен е вариант на коалиционно споразумение

Изпратен е вариант на текст за коалиционно споразумение, който се оглежда и обсъжда. Важното за мен е да има подкрепа в НС, която да съответства на приоритетите в програмата ни. За момента има такава подкрепа. Ако това продължава по този начин и успеем да свършим задачите си, не виждам причини за притеснение. 


Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос очаква ли партиите, които подкрепят правителството, да подпишат коалиционното споразумение, за което се говори. 

 

За коалиционно споразумение в така наречената “сглобка” между ПП-ДБ и ГЕРБ се говори отдавна. За механизъм призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Въпросът е поставян и от ПП-ДБ, които обаче настояват документът да не се казва “коалиционно споразумение”. В средата на юли стана ясно, че ГЕРБ и ПП-ДБ са договорили обща управленска програма.

 

ГЕРБ-СДС носят цялата отговорност за външната политика. След ротацията ще видим дали колегите, които ще бъдат в нашето положение, ще искат да подпишем коалиционно споразумение и да се именуваме коалиция, посочи днес пред Nova News Румен Христов, лидер на СДС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама