НОВИНИ


Тръмп увери, че ако бъде избран отново за държавен глава, ще изпрати на границата с Мексико хиляди войници

3 4440 21.09.2023
Тръмп увери, че ако бъде избран отново за държавен глава, ще изпрати на границата с Мексико хиляди войници
Бившият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп БГНЕС

Бившият американски държавен глава Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран отново за президент, ще изпрати на границата с Мексико хиляди войници, които понастоящем са разположени в чужбина, съобщи Ройтерс.


Тръмп каза това пред свои симпатизанти на мероприятие в щата Айова, в който през януари ще бъде произведен първият вот за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ, които ще бъдат произведени през ноември догодина.

 

Бившият президент определи вълната от нелегални имигранти, пресичащи границата на Мексико със САЩ, като "инвазия" и за виновник посочи правителството на сегашния американски лидер Джо Байдън.

 

"След като встъпя в длъжност, незабавно ще отменя всички политики за отворени граници на правителството на Джо Байдън", каза Тръмп на проявата в град Дъбюк. "Ще дам да се разбере, че ще използваме всички необходими ресурси, за да спрем инвазията, включително и прехвърлянето на хиляди военнослужещи, които в момента са разположени в чужбина", категоричен бе Тръмп.

 

Правителството на демократа Байдън отбелязва, че използва всички налични ресурси, за да се справи с нелегалната имиграция и призова Конгреса да приеме законодателни мерки, с които да бъдат ликвидирани проблемите в системата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама