НОВИНИ


Папа Франциск настоя за ”европейска отговорност” пред лицето на миграционния феномен

1 5466 23.09.2023
Папа Франциск настоя за ”европейска отговорност” пред лицето на миграционния феномен
Папа Франциск БГНЕС

Папа Франциск призова днес за ”европейска отговорност” пред лицето на миграционния феномен, съобщи Франс прес.


Мигрантите, които "рискуват живота си в морето", за да стигнат до Европа, "не нападат", категоричен бе главата на Римокатолическата църква във втория ден от посещението си в южния френски пристанищен град Марсилия. Духовният лидер произнесе реч на закриването на Средиземноморските срещи - форум, който се провежда за трети път (първите две издания се състояха в Бари през 2020 г. и в друг италиански град - Флоренция, миналата година).

 

"Миграционният феномен не е толкова моментна извънредна ситуация, винаги подходяща за генериране на алармистка пропаганда, а реалност на нашето време", отбеляза Светият отец. Той настоя този процес да бъде управляван "с европейска отговорност, способна да се справи с обективните трудности."

 

Темата за миграцията е важна за Франциск. Вчера в Марсилия той вече осъди "безразличието и страха" в Европа, изкушена да се затвори за мигрантите, припомня АФП.

 

В днешната си реч Папата отправи остри критики също към евтаназията на фона на предстоящото в скоро време внасяне във Франция на законопроект за "активна помощ" за слагане на край на живота на страдащи хора. Той се обяви срещу "фалшиво достойната перспектива за лека смърт".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама