НОВИНИ


Проф. Коларова за Хекимян: Това е, при него вече няма връщане назад

8 4466 26.09.2023
Проф. Коларова за Хекимян: Това е, при него вече няма връщане назад
Румяна Коларова

Кандидатите за кмет на София все още не са показали потенциала си да бъдат говорители по определена програма. За Антон Хекимян това е напълно естествено, защото номинацията му е от вчера. Но кандидатът на ПП-ДБ все още не е влязъл в дебат по същество. Това заяви в ефира на Nova News политологът проф. Румяна Коларова.


Според нея Вили Лилков е запознат в дълбочина с проблемите на столицата, докато при Васил Терзиев присъства повече абстрактното говорене, а „на софиянци трябва да им говориш в конкретика“.


Относно избора на ГЕРБ да издигнат кандидатурата на журналиста Антон Хекимян проф. Коларова видя в това опит да се привлекат повече периферни избиратели.


От ГЕРБ заложиха на умението му, че може да говори публично. Смятам, че в известна степен това е някакъв експеримент или маркетингово проучване, ако щете. При предишните кандидати на ГЕРБ, които също бяха непартийни – проф. Герджиков и проф. Габровски, им липсваше публичната комуникация, те не отправиха нито едно послание, коментира политологът.


Проф. Коларова видя в кандидатурите на ПП-ДБ и на ГЕРБ също така и стремеж да се привлекат избиратели, които по принцип са пасивни, както и ориентация към по-младото поколение в София.

 

По думите ѝ Хекимян през годините е демонстрирал много ясна публична позиция спрямо ГЕРБ и тя не е била в подкрепа на партията на Бойко Борисов.


„Той е избран именно защото много остро, понякога дори не в рамките на журналистическата толерантност, е критикувал управлението им“, каза тя.


За Хекимян не е само важно, че е работохолик и амбициозен. За разлика от проф. Герджиков и проф. Габровски, които можеха да се върнат на професионалните си позиции, за Хекимян връщане назад няма, затова и оглавява листата. Тук има личен залог, това е много голям житейски избор, разясни проф. Коларова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама