СВЯТ


Борис Писториус увери балтийските държави, че може да разчитат на Гемания що се отнася до възпирането на Русия

0 3884 27.09.2023
Борис Писториус увери балтийските държави, че може да разчитат на Гемания що се отнася до възпирането на Русия
Германският министър на отбраната Борис Писториус БГНЕС

Германският министър на отбраната Борис Писториус увери днес балтийските държави, че може да разчитат на Гемания що се отнася до възпирането на Русия, съобщи ДПА.


"Германия поема отговорността. И Германия ще играе водеща роля", категоричен бе Писториус на конференция в естонската столица Талин по въпросите на сигурността. Той увери и Украйна в дългосрочната германска подкрепа в отбраната й срещу руските сили. "Оставаме до (украинците) толкова дълго, колкото е необходимо", подчерта министърът на отбраната.

 

Той алармира за тежки последици, ако руският държавен глава Владимир Путин успее да постигне целите си. "Путин използва подли, престъпни и нечовешки методи", отбеляза Писториус и потвърди плановете за разполагане на бригада на Бундесвера в Литва.

 

Предвижда се 4000 германски военнослужещи, както и техните семейства, да бъдат трайно базирани в страната, като подробностите ще бъдат уточнени до края на годината, посочва ДПА.

 

"Ще разположим германски военнослужещи в Литва веднага щом бъде изградена необходимата инфраструктура", добави германският министър на отбраната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама