СВЯТ


52 жертви и повече от 50 ранени при самоубийствен атентат в Пакистан

0 4385 29.09.2023
52 жертви и повече от 50 ранени при самоубийствен атентат в Пакистан
БГНЕС

Най-малко 52 души бяха убити и над 50 души бяха ранени днес в самоубийствен атентат на религиозна проява по случай годишнината от раждането на пророка Мохамед. Нападението бе извършено в пакистанската провинция Белуджистан, съобщи Ройтерс, като цитира полицията.


Към момента нито една групировка не е поела отговорност за експлозията, която избухна на фона на зачестили атаки от страна на бунтовнически групи в западната част на страната. Това увеличава залога за силите за сигурност преди националните избори, насрочени за януари следващата година.

 

"Атентаторът се е взривил близо до автомобила на заместник-началника на полицията",  информира Мунир Ахмед от полицията пред Ройтерс и уточни, че взривът се е случил близо до джамия, където са се били събрали хора, за да отбележат раждането на Мохамед, което е официален празник в страната.

 

"Техрик-е талибан Пакистан" - група, обединяваща различни сунитски ислямистки групировки, отрeчe да е замесена в нападението.

 

Пострадалите са били транспортирани до болници в близкия град Мастунг, а вътрешният министър на страната Сардраз Бугти нарече атентата "много чудовищно деяние".

 

Припомняме, че през юли повече от 40 души бяха убити от самоубийствена експлозия в Северозападната гранична провинция по време на религиозно събиране на политическа партия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама