НОВИНИ


Оставиха зад решетките човек на "Килърите"

2 7149 23.10.2010
Оставиха зад решетките човек на "Килърите"

Постоянна мярка за задържане под стража наложи Шуменският окръжен съд на великотърновския бизнесмен Георги Вълев.
Срещу Вълев са повдигнати две обвинения по чл. 116 от НК за поръчителство и организиране на убийствата на адвокат Петър Лупов на 25 март 2009 г. във Велико Търново и на Румен Рачев на 3 юли 2009 г. в Шумен, предаде БТА.



Окръжният прокурор Ася Петрова заяви пред съда, че за обвиненията има преки доказателства и свидетелски показания, според които Вълев е поръчал и организирал двете убийства. Според защитниците на задържания, свидетелските показания срещу Вълев са скалъпени, а основният свидетел по делото е осъждан многократно и дължи големи суми на търновския бизнесмен.

“Абсолютно съм невинен, нямам съпричастност към нито едно убийство и не знам защо съм тук и в ареста”, каза пред съда Вълев, цитиран от БЛИЦ. Той обясни, че ръководи не престъпна група, а фирма, в която работят над 200 души. "Занимавам се със светъл бизнес”, каза собственикът на хотели, ресторанти и дряновския ФК "Локомотив".

Вълев заяви, че е жертва на заговор и всички обвинения срещу него са скалъпени.

Председателят на ШОС Нели Батанова наложи на задържания постоянен арест с мотивите, че срещу него са повдигнати тежки обвинения и има опасност Вълев да се укрие или да извърши нови престъпления. Решението ще бъде обжалвано на 2 ноември пред варненския апелативен съд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама