АРТ ДЖУНГЛА


Джеймс Камерън едва не загинал при снимки на филм за изгубена подводница

0 4072 02.10.2023
Джеймс Камерън едва не загинал при снимки на филм за изгубена подводница

Джеймс Камерън едва не загинал по време на снимки на филм за екип дълбоководни изследователи, които се опитват да възстановят изгубена подводница на военноморските сили. 69-годишният режисьор снимал под водата и кислородният му апарат се изчерпил.


“Имахме "ангели" - водолази за безопасност, които бяха точно там, и всеки от тях беше прикрепен към един или двама от актьорите и просто ги държеше под око през цялото време. Но те не ме наблюдаваха. Всички поставят светлини и никой не ги гледа. Опитах се да привлека вниманието на подводния оператор Ал Гидингс. Но Ал беше претърпял инцидент при гмуркане и му бяха спукани и двете тъпанчета. Така че той беше глух като дърво. И аз пропилях последната си глътка въздух в подводната озвучителна система, като казвах: "Ал... Ал...", а той работеше с гръб към мен. В този момент животът ми беше почти на кантар и водолазите за безопасност са научени да те държат надолу, за да не се емболизираш и да не позволиш на белите си дробове да се разширят при издигането", разказва 69-годишният режисьор пред “Variety”. 

 

Режисьорът на "Титаник" продължава да настоява, че "е знаел" какво трябва да направи и "не е имал начин" да предупреди колегата си, затова го е ударил в лицето, изплувал е на повърхността и е оцелял, но признава, че въпросната сцена е била новаторска по отношение на кинематографичните възможности, пишат от БГНЕС.


"Аз знаех какво правя. Той не ме пускаше, а аз нямаше как да му кажа, че кислородът ми е свършил. Така че го ударих в лицето и изплувах на повърхността и затова оцелях", споделя режисьорът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама