НОВИНИ


Шефът на ТЕЦ „Брикел“: Винаги има вариант да се преговаря, исканията на миньорите са напълно изпълними

5 3709 02.10.2023
Шефът на ТЕЦ „Брикел“:  Винаги има вариант да се преговаря, исканията на миньорите са напълно изпълними

Винаги има вариант да се преговаря. Шестте точки на протестиращите миньори и енергетици са напълно изпълними. Това заяви в ефира на БиТиВи директорът на ТЕЦ "Брикел" Янилин Павлов.


Той подчерта, че властта е обещала на миньорите исканията им да бъдат заложени в Териториалните планове, но това така и не се е случило. Написаха се едни планове на коляно, публикуваха се и се пратиха в Брюксел, поясни Павлов.

 

Директорът на "Брикел" изтъкна, че енергийните дружества и въглищните централи внасят годишно в държавната хазна над 1,5 млрд. лева.

Павлов бе категоричен, че без енергетика не можем. Според него териториалните планове за справедлив преход не предлагат алтернатива. По думите му работните места на енергетиците ще бъдат закрити. Той допълни, че в плановете липсва датата 2038 г., до която управляващите уверяваха, че миньорите ще продължат да работят.

 

Янилин Павлов недоумява защо България успя да договори дерогация за руски петрол, а не може да предоговри ПВУ? Той изтъкна, че страната ни не е готова за енергийния преход. Недопустимо е да затворим всичко, добави той.

 

Директорът на ТЕЦ "Брикел" заяви, че е наложително да бъде изработена енергийна стратегия до 2050 г.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама