НОВИНИ


Съдът почва наново делото срещу Кържев

3 4975 25.10.2010
Съдът почва наново делото срещу Кържев

Софийският градски съд възобнови съдебното следствие срещу бившия районен прокурор на София Славчо Кържев.


Присъдата срещу него трябваше да бъде произнесена днес, след като при пледоариите миналата седмица прокуратурата поиска 1 година условно с три годни изпитателен срок за Кържев.

Съдът обаче прецени, че някои обстоятелства по делото не са изяснени и е необходимо то да продължи с разпит на свидетели. Славчо Кържев е подсъдим за престъпление по служба. Според обвинението от 1 април до 9 юни 2004 г. той е превишил правата си и е иззел функциите на съда по решаване на две граждански дела.

Бившият районен прокурор на София е опитал да убеди ищеца Георги Стоянов за постигане на спогодба със собствениците на фирма "Вектор АВ" Андрей Заднепровски и Виктор Константинов. За целта той е призовал ищеца в прокуратурата и го е склонявал да се откаже изцяло или да намали размера на исканата от него обща сума по делата в размер на 31 154, 56 лв.

Славчо Кържев е обвинен и за това, че на 8 февруари 2002 г. е склонявал прокурора Петьо Петров да върне на обвиняемия по досъдебно производство – Пеко Милев, автомобил, който е бил предмет на спор за собственост. Следовател по производството е бил Ясен Тодоров, срещу когото Милев е подал жалба. Според съда обстоятелствата около тази жалба не са изяснени напълно. Затова на следващото заседание по делото на 17 декември са призовани следователят Ясен Тодоров и Петко Милев. Между двамата ще се състои очна ставка.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама