НОВИНИ


Румен Драганов: Идва ли краят на услугата олинклузив? Не, ще го има!

2 4205 05.10.2023
Румен Драганов: Идва ли краят на услугата олинклузив? Не, ще  го има!
Румен Драганов

Заради поскъпването на храните, хотелиери не предлагат ол инклузив в офертите за следващата година, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна. Други експерти в бранша обаче казват, че за да сме конкурентни на туристическия пазар, хотелиерите трябва да предлагат ол инклузив.


"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. В Турция например има много хотели, които предпочитат олинклузив стратегията, защото те се намират насред нищото. Няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса. Гърция отхвърли на повечето места олинклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях. Нашите черноморски комплекси са създадени на база олинклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Олинклузива го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, където услугата работи в полза на хотелиерите", каза Румен Драганов - директор на Институт за анализ и оценка на туризма в "Денят започва".

 

"В жестока конкурентна борба сме в туризма. Който е по-добър и който умее, печели посетители. Конкуренцията е съотношението цена-качество трябва да бъде много добро и рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото", каза Драганов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама