НОВИНИ


Зеленски пристигна в Гранада за срещата на върха на Европейската политическа общност

2 3762 05.10.2023
Зеленски пристигна в Гранада за срещата на върха на Европейската политическа общност
Facebook

Украинският президент Володимир Зеленски пристигна в Испания, за да присъства на среща на върха, на която се събират лидерите на десетки европейски държави, съобщи той в социалните медии, предава европейската редакция на Politico.


"Пристигнах в Гранада, Испания, за да участвам в срещата на върха на Европейската политическа общност“, написа Зеленски в X. Украинският президент ще работи "с партньори за подобряване на европейската архитектура за сигурност".

 

 "Ключовият приоритет на Украйна, особено с наближаването на зимата, е укрепването на противовъздушната отбрана. Ние вече положихме основите за нови споразумения с партньори и очакваме с нетърпение тяхното одобрение и изпълнение“, добави Зеленски.

 

Близо 50 европейски лидери се събират в Гранада за срещата на върха на ЕПО, неформална среща за обсъждане на регионални въпроси.

 

Очаква се разширяването на ЕС и съпротивата срещу бързото разширяване на блока да заемат челно място в дневния ред преди неофициалната среща на върха на ЕС в петък, където лидерите имат за цел да постигнат съгласие по изявление относно целите на разширяването.

 

ЕС се подготвя да започне преговори с Украйна за бъдещото й присъединяване към блока с официално съобщение, което се очаква най-скоро през декември.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама