НОВИНИ


Предвиденият блиц парламентарен контрол отпадна от програмата на депутатите за днес

1 4323 06.10.2023
Предвиденият блиц парламентарен контрол отпадна от програмата на депутатите за днес
БГНЕС

Предвиденият за днес блиц парламентарен контрол отпадна от програмата за днес. Това стана по предложение на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и с подкрепата на 91 депутати.


В блиц парламентарния контрол трябваше да вземе участие вицепремиерът Мария Габриел, която бе в пленарната зала. От ГЕРБ коментираха, че депутатите имат важна работа.

 

"Днешното пленарно заседание трябва да бъде посветено на обсъждането на промените в Българската Конституция, която три парламентарни групи внесохме", каза Десислава Атанасова.

 

Георги Свиленски от БСП апострофира с мотива, че на председателски съвет програмата за дневния ред е гласувана, а предложенията на опозицията не се приемат.

 

"И вие не знаехте ли, че трябва да бъде днешното заседание посветено на Конституцията преди 24 часа, когато приехме на Председателски съвет програмата и когато в следващите няколко минути в тази зала беше гласувана? Отменихте първата сряда Деня на опозицията два пъти, не приемате никакви предложения на опозицията, свързани с решаване на проблемите на българските граждани, скрихте премиера Денков, който първо пусна писмо, че го няма от 4-ти до 6-ти, след това от 5-ти до 6-ти, сега май само на 6-и го няма", посочи Свиленски.

 

Очаква се работата на депутатите да продължи с първото четене на проекта на Конституцията. Проектът за поправки в основния закон беше внесен през юли от групите на ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама