ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 13 ноември

0 3887 12.11.2007
Предстоящо на 13 ноември

Заседава Съветът на ЕС по икономически и финансови въпроси; продължават преговорите между УС на БЛС и УС на НЗОК по НРД – 2008; обсъждат Местни избори 2007 от гл. т. на БСП между успеха и упадъка; продължава кампанията за осигуряването на безпрепятствен достъп до класните стаи на деца с физически увреждания.


Министърът на финансите Пламен Орешарски ще вземе участие в поредното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси /ЕКОФИН/.

В 19:00 ч. министърът на културата Стефан Данаилов ще открие в Епископския дворец във Виена изложбата „Огън и дух – 1000 години български икони”. На церемонията ще присъства д-р Егон Капелари – епископ на Грац – Секау и зам.-председател и референт по въпросите на културата на Австрийската епископска конференция.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова е на работно посещение в Китай в периода 11 - 17 ноември 2007 г. Министър Масларова и водената от нея делегация ще се срещне в Пекин с ръководството на Министерството на гражданските дела и с министъра на труда и социалното осигуряване Тян Ченпин.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще присъства на тържественото приемане на първия транспортно-десантен самолет „C-27J SPARTAN”. Самолетът ще бъде на въоръжение в състава на поделение 24 900 – Враждебна.
Церемонията по приемането на самолета ще бъде от 11 часа.

От 9.30 часа в сградата на Министерския съвет ще се проведе 96-то заседание на Съвета по европейски въпроси.
От 11:00 ч. в централата на ДСБ на бул. Витоша 18 (вход от ул. Кърниградска) ще се проведе пресконференция на Националното ръководство на партията.

България е домакин на годишната среща на европейските работни групи по международния горски стандарт FSC. Тя ще се проведе в хотел “Кремиковци” в Природен парк “Витоша” между 13 и 15 ноември 2007 г.

Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса на тема „Укрепване на правосъдието и правоприлагането в граничните райони” с участието на представители на правораздавателните и правоприлагащите органи, политици, дипломати и експерти. Кръглата маса ще се проведе в Хотел „Шератон” от 10:30 ч.

От 11.30 часа в Аула Максима на НСА председателят на БОК Стефка Костадинова ще награди ректора на Национална спортна академия “Васил Левски” проф. Лъчезар Димитров от името на Международния олимпийски комитет.
Призът "Спорт и разпространение на Олимпизма" е награда на Комисията "Култура и Олимпийско образование" на МОК.
В рамките на церемонията ще бъде връчен и медал за "Олимпийска заслуга" на НСА по повод 65-годишнината на Академията. Очакват се официални гости от ДАМС, протокола на президента Георги Първанов, спортните федерации и др.

В Националния център по опазване на общественото здраве ет. 10 зала 18, от 11 ч. ще продължат преговорите между УС на БЛС и УС на НЗОК по НРД – 2008.

От 11 часа в Националната художествена галерия ще се проведе пресконференция, посветена на "Европейски архитектурни награди "Визар".

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Горан Банков ще открие заключителната конференция по туининг проект „Социален диалог” на програма ФАР от 10:00 часа, в хотел „Родина”, конферентна зала „Марица”.

Tishman International Companies и GE Real Estate Central & Eastern Europe ще представят първия си съвместен проект в България от 11 часа в хотел “Хилтън”.

Продължава форумът на тема: "Напредъкът по пътя към утвърждаване на България като европейска правова държава". Дискусията се провежда в пресклуба на БТА и ще започне от 9 часа.

Янаки Стоилов, Димитър Генчев, Илия Божинов ще дадат пресконференция на тема “Местни избори 2007: БСП между успеха и упадъка”. Срещата с медиите е от 14.00.

Над 20 доброволци от варненската организация на БМЧК се присъединяват към каузата на кампанията за осигуряването на безпрепятствен достъп до класните стаи на деца с физически увреждания. Подкрепата на младите хора от БМЧК – гр. Варна ще се реализира под формата на раздаването на листовки и флайери на кампанията от 15:00 часа в районите на: Козирката и Севастопол.Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама