НОВИНИ


Путин добави последния щрих към дегероизацията на Пригожин

11 4558 06.10.2023
Путин добави последния щрих към дегероизацията на Пригожин
Владимир Путин, Евгений Пригожин

Путин добави последния щрих към дегероизацията на Пригожин. В изказване на форума "Валдай" руският президент каза, че в телата на загиналите от катастрофиралия самолет на Пригожин са намерени осколки от ръчни гранати, външно въздействие върху летателната машина не е имало. Освен това Путин изрази съжаление, че не са взети кръвни проби за наркотици и алкохол от загиналите.


Същевременно съобщи, че в офиса на Пригожин в Петербург са били намерени 5 кг кокаин. Намекът е ясен: под въздействието на наркотици шефовете на ЧВК "Вагнер" сами са се взривили с гранатите, носени на борда на самолета.


Същевременно Путин в прав текст призна, че ЧВК "Вагнер" е била незаконно формирование, защото в Русия няма закон за частните военни компании и все още нямало "единно мнение" (разбирай - Путин не е взел окончателно решение) дали подобни формирования са нужни на страната.


Явно Кремъл записва историята с Пригожин и ЧВК "Вагнер" в графата "грешки на растежа". Но също и предупреждава други потенциални кандидати за власт и слава какво ги чака, ако дръзнат да оспорят върховенството на Путин.

 

Пламен Димитров

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама