НОВИНИ


САЩ обеща допълнителна помощ за Израел

4 4080 08.10.2023
САЩ обеща допълнителна помощ за Израел

Президентът на САЩ Джо Байдън е "наредил допълнителна подкрепа" за Израел, става ясно от изявление на Белия дом. Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са били информирани от своя екип по национална сигурност по-рано в неделя за продължаващите сблъсъци в Израел.


"Служителите на Белия дом ще останат в близък контакт с нашите израелски партньори. Екипите за национална сигурност са ангажирани с израелците и техните колеги в целия регион“, се добавя в изявлението.


"Изясних на премиера Нетаняху, че сме готови да предложим всички подходящи средства за подкрепа на правителството и народа на Израел“, каза Байдън.


Съединените щати работят с други правителства, за да гарантират, че кризата няма да се разпространи и ще бъде овладяна в Газа, пишат от агенция "Ройтерс". 


Към момента не може да се потвърди дали има загинали американски граждани при сблъсъците между терористичната групировка "Хамас" и Израел, предават от BBC.


Нападението от страна на подкрепяната от Иран ислямистка групировка избухна на фона на усилията на Байдън и неговия екип да договорят забележително споразумение за нормализиране на напрежението между Израел и Саудитска Арабия. 


Байдън нареди на своя екип по национална сигурност да поддържа връзка относно ситуацията със страните в региона, включително Египет, Турция, Катар, Саудитска Арабия, Йордания, Оман, Обединените арабски емирства и европейски съюзници.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама