НОВИНИ


Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили 28 руски дрона през нощта

2 4333 12.10.2023
Украинските военновъздушни сили съобщиха, че са свалили 28 руски дрона през нощта
БГНЕС

Украйна е свалила 28 руски дрона през нощта, съобщиха днес украинските военновъздушни сили. При руски удар обаче са били повредени пристанищни складове в Одеска област, се казва в съобщението на украинските сили, предаде Франс прес.


Вражески дронове е имало тази нощ в поне 6 украински области. Свалените дронове са били "Шахед-131/136", се уточнява в съобщението на украинските сили в приложението "Телеграм".

 

Общо Москва е изпратила 33 дрона по Украйна от Белгородска област, граничеща с Украйна, и от нос Чауда, в източната част на Кримския полуостров.

 

При една от атаките с дрон е била повредена пристанищна складова инстраструктура и жилищни сгради в района на Исмаил, посочи областният управител на Одеска област Олег Кипер. Осемдесетгодишен мъж е бил ранен при възникналия след удара пожар и е приет в болница с изгаряния.

 

Същевременно украинските сили отбелязаха, че са осуетили опит на руски саботьори да проникнат през границата в украинската Сумска област, информира Ройтерс. Новината съобщи Сергий Наев, началник на обединения оперативен щаб на украинските въоръжени сили.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама