НОВИНИ


Сайт заблуждава клиенти със самолетни билети

0 4866 27.10.2010
Сайт заблуждава клиенти със самолетни билети

Потребителите могат да бъдат заблудени за цените на полетите при on line резервация на самолетни билети от сайта www.terminala.com, където липсва информация за задължителната допълнителна такса от 7 евро по издаването на самия талон.



За тази опасност сигнализира Белгия чрез европейската система за сътрудничество при защита на потребителите (CPC) от нелоялни практики и нарушения при електронната търговия на територията на Общността, съобщават от Комисията за защита на потребителите.

Друго нарушение е, че макар на сайта цените да са обявени в евро, ако пасажерите резервират чрез американска самолетна компания и плащат с кредитна карта, им се удържа сума в долари, която включва и допълнителна такса за смяна на валута. Това обаче никъде на сайта не е обяснено и потребителите го разбират едва след извършването на транзакцията.
Според информацията в сигнала от Брюксел търговецът е с адрес в Испания.

От своя страна Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще подаде сигнал към СРС системата срещу София Интернешънъл за нереализирани полети по дестинацията София-Берлин, за които потребителите не са били обезщетени. Известно е, че фирмата е регистрирана в Германия и твърди, че е част от Хамбург Интернешънъл, но всички опити за връзка с търговеца до момента са безуспешни. В КЗП са постъпили няколко жалби на потребителите за несъстояли се полети.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама