НОВИНИ


Борисов изумен от Асен Василев: Не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми

18 4534 15.10.2023
Борисов изумен от Асен Василев: Не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми
Асен Василев, Бойко Борисов

Ние като некоалиция до този момент не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми. Това каза в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че министърът на финансите Асен Василев преди ден е говорил, че има по-малка събираемост от „Митници“ и от Националната агенция за приходите (НАП).


„Защото пестеливо не казва, в следствие на кои правителства това се е случило“, каза Борисов и обясни защо е мнителен към Кирил Петков.

 

„Ние от три години не сме в управлението, не сме имали шеф на „Митници“, на НАП, не сме имали финансов министър, кои правителства са виновни за това положение на бюджета? Защо колегите от „Да, България!“ не го коментират също е въпрос към тях, каза Бойко Борисов.

 

Депутатът Теменужка Петкова също засегна темата за новия заем. „Аз съм член на бюджетната комисия и за мен беше неизвестно, че има такова намерение. Причината е състоянието на бюджета. И една от основните причини, въпреки че не се казва истината, е, че има неизпълнение на приходите и то основно приходите от ДДС на Агенция „Митници“, каза Петкова.

 

По думите ѝ сега „влизаме от дълг в дълг, не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга. Интересно е да се проследи кой е виновен за това? Политическа партия ГЕРБ вече три години е извън властта. Сега трябва да се каже кой е виновен за това бюджетът на България да е на дефицит, макар и три процента, но това е дефицит“, категорична бе Теменужка Петкова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама