НОВИНИ


Президентът Радев: Бруталната жестокост и насилие отприщиха вълна от гняв и възмущение по целия свят

13 4239 15.10.2023
Президентът Радев: Бруталната жестокост и насилие отприщиха вълна от гняв и възмущение по целия свят
В синагогата

"В тези тъжни дни след ужасяващата терористична атака на "Хамас" срещу Израел отдаваме своята дълбока почит към паметта на всички невинни жертви". Това каза президентът Румен Радев в Централната софийска синагога, където се отслужва молитва за мир.


"Сцените на брутална жестокост и насилие, на поругаване на човешкото достойнство отприщиха вълна от гняв и възмущение по целия свят", добави той.

 

"Ние, българите, наричаме много народи приятелски - такава е нашата, изкована с хилядолетия, ценностна система, но еврейският народ за нас, българите, е братски", каза от своя страна председателят на Народното събрание Росен Желязков.

 

"Осъждаме по най-категоричен начин бруталните терористични атаки на "Хамас" в Израел. Искрени съболезнования за жертвите и техните семейства", заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

 

Събитието е отклик на еврейската общност в България и всички приятели на Израел и е призив за мир в региона след безпрецедентната терористична атака срещу Израел на 7 октомври.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама