НОВИНИ


BILD: Руските сили са загубили повече от 60 танка и БТР-а в настъпателните операции при Авдеевка

8 4320 16.10.2023
BILD: Руските сили са загубили повече от 60 танка и БТР-а в настъпателните операции при Авдеевка
БГНЕС

Руските сили са загубили повече от 60 танка и БТР-а в настъпателните операции при Авдеевка – град, който може да повтори съдбата на Бахмут, предава германският вестник BILD.


Военният експерт на изданието Юлиан Рьопке посочва, че руските въоръжени сили са преминали в настъпление край Авдеевка в четвъртък, опитвайки се да обкръжат града.

 

В нападението тръгнаха колони от над 100 единици техника: танкове, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, камиони. Те обаче са попаднали под артилерийски и ракетен обстрел и в резултат атаката е била отблъсната. Рьопке смята, че повече от 200 руски войници са загубили живота си, а повече от 60 танка и бронетранспортьора са били изведени от строя.

 

Идеята на руснаците е била да създадат голям котел, като заобиколят Авдеевка от запад. За да я осъществят обаче руските сили трябва да превземат селата Северне, Степове и Бердичи. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са успели да спрат настъплението близо до Северне и на железопътната линия в Степове. Въпреки загубите обаче руснаците не възнамеряват да се откажат от атаката срещу Авдеевка. Градът може да повтори съдбата на Бахмут, обобщава военният анализатор.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама