НОВИНИ


Нетаняху: Варварите терористи са тези, които атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия

8 3935 18.10.2023
Нетаняху: Варварите терористи са тези, които атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли твърденията, че израелските военни са нанесли вчерашния удар по болница в Газа, причинявайки много жертви, съобщиха световните агенции.


"Нека целият свят знае: варварите терористи са тези, които атакуваха болницата в Газа, а не израелската армия. Тези, които брутално убиха нашите деца, убиват собствените си деца", е посочил Нетаняху според разпространено от канцеларията му изявление.

 

Израелската армия коментира по-рано "след внимателна проверка на системите за наблюдение", че не израелски огън, а ракети на въоръжената групировка "Ислямски джихад" са поразили болницата в град Газа снощи, пише Франс прес.

 

"Сега имаме достатъчно информация, отне ни известно време, но трябва да кажем истината и тя е, че не израелски удари са поразили болницата", заяви на брифинг тази нощ говорителят на израелската армия Даниел Хагари. "В близките часове ще предоставим доказателства за твърденията си", допълни той.

 

"По време на стрелбата не сме извършвали никакви въздушни операции близо до болницата и ракетите, които са поразили сградата, не съвпадат с нашите", категоричен бе Хагари. Той каза освен това, че армията ще предостави и "разговори на арабски език, които показват, че става въпрос за "Ислямски джихад".

 

Новината за нападението срещу болницата, в която много жители на Газа са били намерили убежище от израелските бомбардировки, генерира гневни реакции в цял свят.

 

"Стотици жертви все още лежат в развалините" на болницата "Ал Ахли Араб" в централната част на Газа, заяви министерството на здравеопазването в контролираната от "Хамас" палестинска територия, което обвини Израел за нападението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама