СВЯТ


Израелският военен министър намекна, че очакваната сухопътна операция срещу „Хамас” наближава

4 14569 20.10.2023
Израелският военен министър намекна, че очакваната сухопътна операция срещу „Хамас” наближава
Израелският министър на отбраната Йоав Галант БГНЕС

На терен израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви пред войниците, събрани на границата с Газа, че предстои скоро да видят палестинския анклав отвътре.


Това на практика може да означава, че очакваната сухопътна операция срещу групировката „Хамас” наближава. Малко след изявлението на Галант израелският министър-председател Бенямин Нетаняху публикува видеозапис, в който се среща с войници близо до границата и обещава победа.

 

Междувременно „Хамас” и Израел продължават да се атакуват взаимно. Сирените за въздушна тревога бяха задействани снощи в Тел Авив и други градове в централната част на Израел. Увеличават се и опасенията от задълбочаване на конфликта. Три крилати ракети, които вероятно са насочени към Израел, са били изстреляни от близки до Иран групировки в Йемен, предаде Нова телевизия.

 

„Екипажът на разрушителя с управляеми ракети USS Carney, действащ в северната част на Червено море, свали три крилати ракети и няколко безпилотни самолета, изстреляни от силите на хутите в Йемен. Това действие беше демонстрация на интегрираната противовъздушна и противоракетна отбрана, която изградихме в Близкия изток и която сме готови да използваме винаги, когато е необходимо, за да защитим нашите партньори и нашите интереси в този важен регион”, посочи говорителят на Пентагона Пат Райдър.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама