НОВИНИ


БСП се скара на “Възраждане”. Били фасадна опозиция, крепяли кабинета

5 3807 23.10.2023
БСП се скара на “Възраждане”. Били фасадна опозиция, крепяли кабинета

“Възраждане" категорично отказват да дадат необходимите три екземпляра с оригинални подписи за внасяне на вота преди изборите. 


Това заявиха на брифинг в партийната централа представители на БСП. 

 

Левицата събира подписи за втори вот на недоверие - този път в сферата на сигурността, след като първият такъв (за политиката в сферата на енергетиката заради териториалните планове, бел. ред.) не беше успешен. 

 

Още с анонсирането на нашето намерение получихме уверение от "Възраждане" и "Има такъв народ", че ще получим подкрепа за вота, припомни левицата. 

 

"Има такъв народ" са съгласни веднага да внесем тези мотиви и да инициираме такъв вот в Народното събрание, но от "Възраждане" получихме отказ с мотив, че по време на кампанията не бива да се прави такъв вот, посочи Атанас Зафиров от редиците на червените.

 

Според левицата “Възраждане” е поискала само на думи оставката на кабинета, но на практика го подкрепя.

 

БСП продължава да стои зад това наше намерение и при събиране на необходимите подписи, тъй като нашите подписи и тези на "Има такъв народ" не са достатъчни, сме готови веднага да го внесем. До този момент подкрепа дават освен ИТН и независимият депутат Радостин Василев - общо 35 депутати. Необходимите подписи са 48.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама