НОВИНИ


Енергиен експерт: Решението за двата нови реактора в АЕЦ „Козлодуй“ е правилно, струва 15 млрд.

7 12592 26.10.2023
Енергиен експерт: Решението за двата нови реактора в АЕЦ „Козлодуй“ е правилно, струва 15 млрд.
Богомил Манчев

„Решението на правителството за изграждането на два нови блока в АЕЦ „Козлодуй“ е правилно, ние трябва да започнем да изграждаме ядрени мощности, защото и без друго сме закъснели с 15 години по този въпрос.“ Това каза по Евронюз д-р инж. Богомил Манчев от председател на сдружение Български Атомен Форум (БУЛАТОМ).


„Въглищата като енергиен резерв трябва да бъдат пазени, за да може да се използват в трудни моменти“, подчерта енергийният експерт.


Кажете ми една иновационна технология, която работи без електроенергия? Ако искате да правим електроенергията само от слънце, вятър, вода и биомаса – пълна катастрофа. Вече имаме достатъчно примери за това в света.

„Ние си навредихме сами като обяснявахме каква корупция имало около Белене, а ядрената енергетика ни е необходима, за да оцелеем като държава и да вървим напред“, коментира Манчев.


„Апелирам към политическата класа и Министерството на енергетиката да направят т.нар. визия за развитието на електроенергията, която да бъде одобрена от Народното събрание, за да имаме нещо, върху което правителствата да работят“, призова той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама