НОВИНИ


Иван Бакалов: „Магаре да бяхме издигнали…". Самата кандидатура на Хекимян е подигравка

9 4118 26.10.2023
Иван Бакалов: „Магаре да бяхме издигнали…
личен архив

Няма гаранция, че Васил Терзиев ще стане кмет, въпреки преднината от около 10% пред бутафорния кандидат на ГЕРБ Антон Хекимян. Работата е, че ще има втори тур. На него гласове за Вили Лилков, кандидатите на „Възраждане” и ИТН могат да се прелеят към Хекимян. Не всички, но голяма част. За тримата са общо около 20% от гласовете, според сондажите. При 10% преднина за Терзиев, ако на втори тур половината гласове от тези за Лилков, „Възраждане” и ИТН отидат за новата Фандъкова, тя може да спечели.


Причината това да стане е, че партиите „Възраждане” и ИТН припознават за главен политически враг не ГЕРБ, а ПП-ДБ.


Вижда се, че мажоритарното гласуване у нас, което искаше ИТН да се въведе, а и повечето българи го предпочетоха на референдума на Слави, всъщност не е за кандидати, а за партии. Избирателят не гласува мажоритарно, за личности, а за партии. Плакатите на „Възраждане” в София са показателни – на тях пише „Кандидатът на „Възраждане”. Непознат, неизвестен кандидат за кмет на София. Но е на „Възраждане”.


Гласовете за Хекимян са на същия принцип – партийни, за ГЕРБ. Не за личност. „Магаре да бяхме издигнали…”, както веднъж се изрази Борисов. Самата кандидатура на Хекимян е подигравка.

 

Иван Бакалов, Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама