НОВИНИ


ЦИК: Няма забавяне в обработването на изборните документи. Чакаме решението на ВАС за машините

0 3831 30.10.2023
ЦИК: Няма забавяне в обработването на изборните документи. Чакаме решението на ВАС за машините
Камелия Нейкова БГНЕС

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова очаква всички изборни документи да са постъпили до края на утрешния ден. "Очакваме общинските комисии да започнат да предават документите. Ще успеем в срок да обработим постъпващите документи. Няма забавяне", посочи тя.


"В ранния следобед колегите от столичната ОИС ще са готови. При положение, че има 3-4 вида избори в София, а не един, естествено, че и времето е 2-3-4 пъти повече от едни национални избори. Така че няма забавяне, когато сравняваме едни местни избори с местни избори, а не местни с национални избори", посочи тя.

 

"Срокът, в който трябва да дойдат всички общински избирателни комисии, е до края на 31-ви октомври", посочи още председателят на ЦИК, предаде БНР.

 

На въпрос ако Върховният административен съд днес се произнесе за машинното гласуване, какво ще следва на втория тур, Камелия Нейкова отговори:

 

"Нека да се произнесе Върховният административен съд. В зависимост от решението на ВАС, разбира се, че ЦИК ще предприеме необходимите действия съобразно указанията".

 

Какво показват резултатите на ЦИК? Четете тук.

 

В 14 областни града резултатите са ясни. Резултатите - вижте тук.

 

ФрогНюз
 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама