СВЯТ


Италия започва от днес да изпраща хуманитарни помощи за Ивицата Газа, съобщи външният министър на страната

0 3960 30.10.2023
Италия започва от днес да изпраща хуманитарни помощи за Ивицата Газа, съобщи външният министър на страната
Италианският външен министър Антонио Таяни БГНЕС

Италия започва от днес да изпраща хуманитарни помощи за Ивицата Газа, съобщи външният министър на страната Антонио Таяни.


Самолетите  с хуманитарна помощ ще пристигат в Египет. Таяни посочи пред радио RTL, че Италия ще продължи да изпраща допълнителна хуманитарна помощ, "за да се намалят трудностите на палестинския народ, който няма нищо общо с терористите от Хамас."

 

От думите му стана ясно, че в Египет представители на италианското посолство, съвместно с Червения полумесец, ще организират разпределянето на помощите, които да преминат през пропускателния пункт "Рафах".

 

Италианският външен министър отбеляза също така, че Кризисният център към оглавяваното от него ведомство и дипломатическите мисии на страната в Израел правят необходимото, намиращите се в Ивицата Газа 14 италианци и техните близки да бъдат изведени оттам. 

 

В радиопредаването на RTL по актуалните теми Таяни подчерта: 

 

"Изпратихме ясно послание на израелците - същото послание от президента на САЩ Байдън, да се обърне голямо внимание на цивилното население, защото едно е да се ударят правилно терористичните центрове на Хамас, друго нещо е цивилното население, което Хамас използва като човешки щит."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама