СВЯТ


Френският вътрешен министър: Ще депортираме 39 руснаци, които смятаме за привърженици на радикалния ислям

0 4228 31.10.2023
Френският вътрешен министър: Ще депортираме 39 руснаци, които смятаме за привърженици на радикалния ислям
Френският вътрешен министър Жералд Дарманин БГНЕС

Френският вътрешен министър Жералд Дарманин заяви, че властите на страната ще депортират 39 руснаци, които смятат за привърженици на радикалния ислям. Това съобщи шефът на ведомството в ефир на радио RMC.


Дарманин не спомена имената, възрастта или други подробности за онези, които френските власти възнамеряват да депортират в Русия.

 

Той посочи, че френската страна в момента е в контакт с руските власти и им е осигурила списък с тези, които ще бъдат депортирани. Силовият министър отбеляза, че е невъзможно да се експулсират руснаци без съгласието на руските власти. Руската страна трябва да е готова да ги приеме. Министърът бе категоричен, че сега е установен "най-строгият контрол" върху тези, които са в списъка, предава „Свободна Европа“.
 

По-рано Дарманин информира, че има 60 руснаци в „S List“ - списък на онези, които представляват заплаха за сигурността на Франция.
 

Припомняме, че на 22 октомври във Франция бяха задържани четирима тийнейджъри на възраст 15 и 16 години, трима от които бяха родом от Чечня и Ингушетия. Тримата арестувани бяха обвинени в планиране на нападение срещу израелското посолство в Белгия. След нападението тийнейджърите са планирали да избягат в Северен Кавказ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама