НОВИНИ


Ваня Григорова не се отзова на поканата за дебат на Терзиев

17 6455 02.11.2023
Ваня Григорова не се отзова на поканата за дебат на Терзиев
личен архив

Кандидатът за кмет на МК "БСП за България" Ваня Григорова не се яви на дебат с опонента си от ПП-ДБ Васил Терзиев. Причината - убеждението ѝ, че той е трябвало да се случи в обществените медии - днес по БНТ, а утре по Българското национално радио.


Първоначално дебатът между двамата отиващи на балотаж за кметското място в столицата трябваше да бъде излъчен по Българската национална телевизия, съвместно с бТВ. Терзиев, обаче, предложи различен от първоначалния формат - двамата да се срещнат очи в очи. Вместо това, той сметна за по-правилно проблемите на София да се дискутират още с по един кандидат за районен кмет и по един представител в Столичния общински съвет. 

 

Това не са хареса на Григорова, която в отворено писмо написа: "Когато отправяте подобни оферти, добре е да си припомните, че в момента сте кандидат за публична длъжност, а не корпоративен шеф, който смята, че подчинените му са длъжни да изпълняват прищевките му". И критикува Терзиев, защото сметна, че има нужда "някой да му суфлира". 

 

Васил Терзиев обясни, че не го е страх от дебат с нея, защото вече е провел три такива. Последва предложение от негова страна двамата да дебатират в ефира на "Дарик радио". Но и това не се случи. Ваня Григорова изпрати отказа до медията с мотива, че "срещата" между двамата претенденти за кмет на София е трябвало да се проведе в обществените медии. "За мен поведението на Терзиев е некоректно и неприемливо, а и все още не съм получила отговор на отвореното писмо", посочи тя в позицията си. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама