НОВИНИ


Никола Минчев: Няма договорка за смяна на министри

2 4270 09.11.2023
Никола Минчев: Няма договорка за смяна на министри
личен архив

"Всички трябва да положим усилия това правителство да продължи своята работа. Не мисля, че има по-добра алтернатива". Това заяви зам.-председателят на парламента и народен представител от ПП-ДБ Никола Минчев пред журналисти относно бъдещето на кабинета и отношенията в (не)коалицията.


"Не мисля, че местните избори трябва да имат някакво отношение към развитието на ситуацията в пленарна зала. Разпределението на силите в парламента е установено с парламентарните избори. Не мисля, че местните избори дадоха някаква коренно различна ситуация", коментира той.

 

"Няма договорка за смяна на министри", посочи Минчев и добави: "За да има смяна на министри, трябва да има съгласие между всички участници в парламентарното мнозинство". Според него е съвсем нормална практика министрите да бъдат викани в ресорните комисии всяка седмица, както призовават от ГЕРБ.

 

Минчев обясни, че ПП-ДБ биха подкрепили коалиционно споразумение, в което е разписан ясен механизъм за взимане на решение, но не и текстове за разпределение на постове между партиите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама