НОВИНИ


Н. Младенов: Атинските атентати не са послание към България

2 5370 03.11.2010
Н. Младенов: Атинските атентати не са  послание към България
Николай Младенов

Няма причини за паника, защото гръцките власти реагирали много бързо и професионално, успокои външният министър и добави, че не било страшно да се пътува в Гърция.



Акцията в Атина започна фактически преди два дни, а нашето посолство беше с повишено внимание още преди инцидента вчера, обяви по НТВ министърът на външните работи Николай Младенов. Благодарение на това се хванал и подозрителният пакет. След инцидента са предприети конкретни мерки и препоръки към всички мисии зад граница да бъдат по-бдителни.

Трудно ще се намери някаква обща логика на посланията, освен желанието на определени групировки да привлекат вниманието към себе си, отбеляза министърът и обясни, че това била характерна тактика на всяка радикална групировка, която иска да провокира общественото внимание. Няма специална връзка и някакво специално послание към България, каза той.

Не съм врачка и не мога да спекулирам върху мотивите на терористите, каза Младенов, който подчерта, че става дума за част от кампания на радикални групировки в Гърция. Няма причини за паника, защото гръцките власти реагирали много бързо и професионално. Устройството било обезвредено без щети и жертви. Няма причина хората да се притесняват от пътуванията в Гърция, успокои министърът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама