НОВИНИ


Макрон: Израел трябва да се въздържа от атаки срещу ивицата Газа, които водят до смъртта на цивилни

1 4610 11.11.2023
Макрон: Израел трябва да се въздържа от атаки срещу ивицата Газа, които водят до смъртта на цивилни
Френският държавен глава Еманюел Макрон БГНЕС

Израел трябва да се въздържа от атаки срещу ивицата Газа, които водят до смъртта на цивилни; подобни военни операции не могат да се считат за законни, заяви френският държавен глава Еманюел Макрон.


"Де факто днес се извършват бомбени атаки срещу цивилни. Бебета, жени и възрастни хора умират. Такива атаки са безсмислени и незаконни", посочи френският лидер в интервю за Би Би Си.

 

"Призоваваме Израел да спре това", каза още Макрон. В същото време, отговаряйки на въпроса дали Израел нарушава международното право в този случай, той отбеляза, че "той е държавен глава, а не съдия".

 

Президентът бе категоричен, че Франция осъжда нападението на Хамас срещу Израел и разбира желанието на израелската страна "да се отърве от тероризма".

 

"Няма друго решение освен първо хуманитарна пауза и след това прекратяване на огъня за защита (...) на всички цивилни, които нямат нищо общо с терористите", подчерта той.

 

"В средносрочен и дългосрочен план ще бъде важно за Израел, в името на собствената си сигурност, да признае, че животът на всички хора има стойност", смята Макрон.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама