НОВИНИ


УКРИНФОРМ: Южна Корея ще помага на Украйна да произвежда повече бойни дронове за войната срещу Русия

13 4242 11.11.2023
УКРИНФОРМ: Южна Корея ще помага на Украйна да произвежда повече бойни дронове за войната срещу Русия
БГНЕС

Република Корея ще помага на Украйна да произвежда повече бойни дронове за войната срещу Русия. Това съобщи кметът на Лвов Андрий Садови във видеокоментар след обиколка зад граница, информира Укринформ.


"Имаме много добри контакти с производители на дронове. Свързваме ги с наши производители. Ще има повече дронове и те ще са с по-високо качество", категоричен бе градоначалникът.

 

Садови отбеляза освен това, че корейски компании са заявили интерес да инвестират в Украйна. В Лвов ще бъде изграден индустриален парк с корейски средства, за корейския бизнес. Също така, с подкрепата на южнокорейски партньори, ще бъде построена и клиника на територията на болница „Св. Лука“ в града.

 

Според кмета Южна Корея подкрепя Украйна, защото разбира „колко е важна нашата борба срещу Русия, страната, която си сътрудничи със Северна Корея“.

 

Садови изрази мнение, че такива визити зад граница са много важни за Украйна за привличане на инвестиции и бе категоричен, че не са похарчени никакви бюджетни средства за пътуването му, което е било изцяло за сметка на приемащата страна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама