НОВИНИ


Цветанов оправда имотите си от трибуната на НС

53 6842 03.11.2010
Цветанов оправда имотите си от трибуната на НС
Цветан Цветанов

Октоподът много сериозно се е впил с всичките си пипала във всичките структури и дори в българския парламент. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който взе участие в днешното заседание на НС.



От атаките за имотното си и финансово състояние вътрешният министър се защити с най-доброто оръжие – факти и цифри, които оповести от парламентарната трибуна.

Искам да видя кои обслужват организираната престъпност, защото когато изричаш лъжи, въвеждаш в заблуждение хората, каза още Цветанов.

Той отбеляза, че ще се върне в годините, когато не е бил роден, за да представи хронологията на историята на имотите си.

По думите на вътрения министър имотът - вила в село Шумен, е закупен през 1975 г. от баща му и майка му, като за мястото от 900 кв. м плащат 770 лв. През 1985 г., след смъртта на дядо му, баща му продава имот от 2800 кв. м. с къща . По-късно баща му заболява от рак на дебелото черво и 1997 г. родителите му прехвърлят половината от вилата и мястото на Цветанов. 2008 г. целият имот е прехвърлен на Цветанов.

1975 г. - родителите купуват имот в "Надежда" – 5 част. 1985 г. започва отчуждителна процедура в квартала, като право на обезщетение Цветанов получава двустаен апартамент, а брат му – тристаен - 1991 г.
 
Другият имот, който предизвиква интерес, е на тъста му. 1997 г. родителите на съпругата му прехвърлят къща в Княжево. 2006 г. апартаментът, закупен от тъста му, се намира на ул. „Г.М. Димитров”, 62 кв. м. и е закупен за 26 300 лв. през 2006 г.

През 2008 г. , когато Цветанов е на 45 г., с 26 години трудов стаж купува апартамент за 130 000 лв., които се превеждат по банков път към фирмата.

Министър Цветанов заяви, че ще представи данни от всички институции в които е работил и доходът, който е имал.

Припомняме, че преди седмици на пресконференция от РЗС разпространиха данни за имотите на Цветанов. От партията на Яне Янев са открили общо шест недвижими имота с неясен произход. По техни данни вицепремиерът притежава общо 9 имота на пазарна стойност над 1 млн. лв.

Атаките на РЗС към вътрешния министър продължиха с обвиненията, че той е лидер на престъпна група, която е създала втори властови център в държавата.

По-рано днес парламентът прие предложението на партията на Яне Янев в дневния ред на парламента да влезе обсъждането за създаване на временна анкетна комисия за имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов, като трета точка от дневния ред.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама