НОВИНИ


Терзиев положи клетва като кмет на София. Кой ще стане председател на СОС?

52 6604 13.11.2023
Терзиев положи клетва като кмет на София. Кой ще стане председател на СОС?

Започна първото заседание на Столичния общински съвет, на който новите членове на СОС и кметът Васил Терзиев ще положат клетва. В първото си обръщение пред СОС Терзиев обърка протокола, но след това призова всички общински съветници, независимо от политическите си различия, да са "от страната на София и мъдростта".


Заседанието беше свикано и открито от областния управител на София-град Вяра Тодева. То се председателства от най-възрастният общински съветник Грети Стефанова от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България” - “Спаси София”.

 

“Вратата да бъде отворена, за да успеем да променим нагласата. Проблемът ни е колко е загубена вярата в институциите. Имаме отговорността да работим заедно. Няма мърдане - тук сме 4 години. Трябва да работим заедно, за да възстановим това доверие. Вярвам, че всички тук сме мъдри и ще намерим този път, независимо колко трудно може да ни се струва. Ще намерим решенията за София и ще можем гордо след 4 години да посрещнем гражданите и да сме доволни от това, което сме свършили”, посочи още Терзиев.

 

На първото си заседание членовете на СОС трябва да излъчат и свой председател. Очаква се да бъде номиниран Борис Бонев от ПП-ДБ-Спаси София.

 

В местния парламент влизат седем политически формации. Най-много общински съветници имат от ПП-ДБ-Спаси София - 23-ма. След изборите в СОС влязоха и 14 общински съветници от ГЕРБ-СДС. БСП разполага с девет, “Възраждане” - с осем. КОД и ИТН вкарват по трима свои представители. ВМРО - БНД - един.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама