НОВИНИ


Виталий Кличко алармира, че войната в Газа ще отклони вниманието от Украйна

2 2631 15.11.2023
Виталий Кличко алармира, че войната в Газа ще отклони вниманието от Украйна
Кметът на Киев Виталий Кличко БГНЕС

Градоначалникът на Киев Виталий Кличко изрази опасения, че много държави ще намалят вниманието си към Украйна след избухването на войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа, съобщи ДПА.


"Последицата е, че Русия няма да бъде наказана и просто ще продължи да действа". Това ще отвори и повече възможности за Москва, алармира кметът на украинската столица.

 

Кличко, който е бивш професионален боксьор, направи коментарите си в кулоарите на шестата германско-украинска конференция за общинско партньорство в източния германски град Лайпциг. Тридневната среща приключва днес.

 

Градоначалникът коментира, че е обезпокоен за идните месеци, тъй като Украйна е изправена пред трета зима на боеве срещу Русия.

 

"Притеснен съм от зимата", каза още украинският политик. Той определи обстановката в родната си страна като "илюзия за живот, която може да бъде унищожена във всеки един момент".

 

"Хората в Украйна мечтаят за мир. Отдаването на част от Украйна на Русия е немислимо", категоричен бе Кличко. "Ние се борим и за нашето европейско бъдеще", допълни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама