НОВИНИ


Кметът на "Средец" Тр. Трайков: Нещата се случват по процедурите за Паметника на Съветската армия

9 3034 15.11.2023
Кметът на
Трайчо Трайков

Мога да потвърдя, че нещата се случват по отношение на процедурите. Не след дълго ще има повод отново да говорим по този въпрос", заяви във вторник в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков на въпрос за това какво се случва с Паметника на Съветската армия.


През август Министерският съвет предостави паметника за управление на областния управител на София-град. През септември от областната управа обясниха, че решението за преместването на паметника е "неизбежно", но трябва да се мине през задължителната процедура от експертни съгласувания.


Трайков говори и по много теми, които са важни за район "Средец" и живеещите в него. "Бързо трябва да приключи ремонтът на ул. "Шести септември". Бързо могат да станат много неща", коментира той и добави, че според него бързо може да се вземе и решение кметът да делегира правомощията за премахването на незаконните обекти на районните кметове. Трайков смята и че е напълно възможно технологично "Топлофикация София" да стане рентабилно предприятие.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама