НОВИНИ


Израелските сили разширяват операцията в Газа: Започва дислоциране в Зейтун и Джабалия

6 2869 18.11.2023
Израелските сили разширяват операцията в Газа: Започва дислоциране в Зейтун и Джабалия
БГНЕС

Израелските отбранителни сили (ИОС) са съобщили, че разширяват операциите си в Ивицата Газа, като офанзивите се извършват от 36-та дивизия в квартал Зейтун в град Газа и 162-ра дивизия в Джабалия. И двата района се считат за бастиони на ХАМАС, предаде The Times of Israel.


В изявление ИОС са съобщили, че Южното командване "продължава да разширява своите оперативни дейности в допълнителни квартали" и работи за "насочване към терористи и удари по инфраструктурата на ХАМАС".

 

В изявлението се допълва, че 36-та дивизия действа срещу батальона Зейтун на ХАМАС в квартала на град Газа.

 

"Успоредно с това в покрайнините на Зейтун, включително Шейх Иджлин и Римал, действат допълнителни войски, които прочистват районите от терористи и нанасят удари по терористичната инфраструктура", съобщават от ИОС.

 

"В този район се намира командният и контролен център на северната бригада на [ХАМАС] в Газа и там е разположена една от най-значимите терористични крепости, в която действат четири батальона на групировката", се допълва в съобщението.

 

ИОС са заявили още, че инженерните сили, пехотата и танкове, заедно с въздушната подкрепа, са се сблъскали с няколко оперативни бойци на ХАМАС, които "умишлено действат от цивилни райони и се опитват да атакуват войските, използвайки противотанкови ракети и взривни устройства".

"По време на сблъсъците бяха убити многобройни терористи, а войските поразиха голям брой терористични инфраструктури, включително подземна инфраструктура и важни цели на терористичната организация".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама