НОВИНИ


Вили Лилков: Не ми се иска да има "сглобка" за София

8 2596 19.11.2023
Вили Лилков: Не ми се иска да има
Вили Лилков

"Не ми се иска да има "сглобка" за София, защото виждаме примера на национално ниво. Трябва да се върви по различен път - ясно споразумение. Според мен не са изчерпани все още възможностите за постигане на споразумение", това каза Вили Лилков от "Синя София" в предаването 120 минути по bTV. Според него преговорите, които се водеха досега между политическите сили не са били пълни.


"Според мен Борис Бонев не е проблемът. ГЕРБ и БСП казаха, че няма да го подкрепят и на следващо гласуване. Причината е, че все още не е спаднала температурата на общинските съветници от изборите. Обикновено политиците ги държи известно време след изборите", коментира той изборът на председател на Столичния общински съвет.


"Това, което е необходимо на този етап е да се успокои тонът на разговор. Прави чест на кмета, че пое ръководството на тези преговори. Ние вчера бяхме от "Синя София". Струва ми се, че на това ниво трябва да се реши проблема, а не да го решават националните ръководства на партиите", каза още Лилков.


"Същата е ситуацията в много общински съвети в страната и София трябва да даде пример. Основната отговорност за решаването на този проблем носят първите политически сили", смята той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама