НОВИНИ


Нов опит: Ще си избере ли Столичният общински съвет председател?

0 2725 20.11.2023
Нов опит: Ще си избере ли Столичният общински съвет председател?
Борис Бонев

Днес ще бъде направен нов опит за избор на председател на Столичния общински съвет. След първото неуспешно гласуване на балотаж отидоха Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" - Спаси София" и Диана Тонова от БСП.


Без председател съветът на практика не може да работи, тъй като не могат да се сформират постоянните комисии. Общинският съвет на столицата е много цветен и миналата седмица общинските съветници не успяха да изберат кой да застане начело.

 

Заседанието ще започне днес в 10:00 часа в заседателната зала "София" на Столичен общински съвет на ул. "Московска" № 33. Към момента единствената точка в дневния ред е избор на председател на Столичния общински съвет. Ако такъв не бъде избран и днес, местният парламент ще остане блокиран до избора му.

 

"Това, което се случи за избирането на председател на СОС беше очаквано за нас, като развитие на ситуацията. Въпреки, че по-рано днес ние много ясно призовахме за конструктивен диалог в рамките на СОС. Много ясно обяснихме, че всяка едно конструктивна и добра за гражданите на София идея, ще бъде приемана от нас. Готови сме да работим с всички в името на това да бъдат решавани проблемите на софиянци.

 

Видяхме обаче, че не всяка една от една  политическите сили, които иначе направиха подобен тип изказвания в рамките на заседанието, не са готови да застанат зад думите си. Предполагам, че емоцията от изборите все още не е утихнала в част от участващите в днешното заседание общински съветници. За нас е проява на най-малкото лош вкус, въобще да не се участва в гласуването за избор на председател на СОС", посочи номинираният за поста Борис Бонев след фалстарта на избора

 

След първото гласуване кметът на София Васил Терсиев започна да търси подкрепа сред партиите. За избор на председател са необходими 31 гласа от общо 61.


По време на срещите от БСП категорично заявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на ПП-ДБ-Спаси София Борисов Бонев за председател.


За постове, за председатели на комисии, за състави на комисии, за заместник-кметове, директори, не е станало дума, каза депутатът от БСП Георги Свиленски.


ОТ ГЕБР пък казаха, че имат информация, че Терзиев е водил разговори с председателката на левицата Корнелия Нинова за шефското място. Обвиниха Бонв, че разговарял и с "Възраждане". 

 

"Възраждане" също отказаха подкрепа за Бонев. 

 

ФрогНюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама